Doorgaan naar inhoud
Aanbiedingen voor Mobiliteit bij OrtoPrime
Aanbiedingen voor Mobiliteit bij OrtoPrime
Onmisbare Gids voor Orthopedische Rollators ✔

Onmisbare Gids voor Orthopedische Rollators ✔

Handleiding voor Beginners - Rollators

We bieden je een praktische en eenvoudige gids aan zodat je alles te weten komt over orthopedische rollators. We beginnen met de uitleg: Wat is een rollator voor volwassenen? Hoe kies je de juiste rollator? Verschillende modellen van rollators en, het allerbelangrijkste, de voordelen en het gemak die rollators bieden in je dagelijks leven als je moeite hebt met lopen.

We willen je alle benodigde kennis bieden, zodat je met een rollator comfortabel, veilig en zelfstandig kunt lopen zonder je een last te voelen, ondanks je beperkingen heb je recht om van het leven te genieten.

Hieronder vind je de kennis die je nodig hebt om zelfstandig te zijn bij het lopen:

Wat is een Rollator?

In de wereld van de orthopedie ook wel bekend als looprek, ondersteuningsrollator, orthopedische rollator of wandelrek, is een rollator een technisch hulpmiddel dat ondersteuning biedt bij het lopen doordat het helpt bij het behouden van evenwicht wanneer een of beide benen extra steun nodig hebben.

Meestal hebben mobiele rollators vier steunpunten en worden ze voor de gebruiker geplaatst voor comfortabele en zelfverzekerde ondersteuning, ze zijn voorzien van ergonomische handvatten voor een uitstekende grip, zonder risico op vallen en om je op elk moment veilig te verplaatsen.

Wanneer heb je een Rollator Nodig?

Over het algemeen zijn er twee soorten ondersteuning wanneer er sprake is van een beperking in de benen bij het lopen. Axillaire ondersteuning, ook bekend als orthopedische krukken, waarbij het lichaam vooral op de oksels rust, en onderarmondersteuning, waarbij het lichaamsgewicht tussen de polsen en onderarmen wordt verdeeld, zoals bij rollators.

Voor ouderen die moeite hebben met bewegen, wordt de rollator een onmisbare bondgenoot bij het omgaan met de dagelijkse uitdagingen.

Je zult zeker weten dat het gebruik van een rollator de oplossing voor jouw beperking is wanneer andere hulpmiddelen zoals wandelstokken en krukken onvoldoende zijn om je evenwicht te garanderen.

Voordelen van het Gebruik van Anatomische Rollators:

Nu je de basiskennis over rollators hebt, presenteren we je de grote voordelen, of ze nu alleen binnenshuis of ook buitenshuis worden gebruikt.

  • Biedt ondersteuning en veiligheid tijdens het lopen om vallen te voorkomen.
  • Blijf actief, er is geen excuus om in bed te blijven liggen. Met je mobiliteitsrollator kun je je spieren versterken en je bloedcirculatie verbeteren.
  • Het stelt je in staat om met meer zelfstandigheid te leven, je kunt veilig bewegen, ongeacht je leeftijd of als je last hebt van spier- of botziekten.
  • Verbeter je psychomotorische vaardigheden, met regelmatig gebruik krijg je meer evenwicht en stabiliteit, waardoor je meer zelfvertrouwen en eigenwaarde krijgt. Laat geen enkele beperking je ervan weerhouden om ten volle van elke dag te genieten.
  • Het gebruik van de revalidatierollator dwingt ons tot bewegen en fysieke inspanning, wat een uitstekend effect heeft op zowel ons lichaam als ons algemene welzijn.

Soorten Orthopedische Rollators:

Opvouwbare Aluminium Rollator

Rollator met Wielen

Aluminium Rollator met Zitje

Opvouwbare Rollator met Zitje

Verstelbare Rollator

Verstelbare Rollator met Zitje

Rollator met Drukremmen

Rollator met Twee Wielen: Ze worden vooral gebruikt door ouderen, ze zijn eenvoudig te bedienen, je verplaatst de rollator langzaam met de wielen en de doppen naar voren. Ze zijn over het algemeen bedoeld voor gebruik binnenshuis en voor mensen met een gemiddelde mobiliteit die hun evenwicht kunnen bewaren. Ze vereisen minder inspanning en je loopt sneller en comfortabeler.

Extra Wendbare Rollator

Rollator met Drie Wielen: Ze zijn minder bekend op de markt, maar bieden een goede stabiliteit en veiligheid tijdens het lopen, hun gebruik wordt aanbevolen voor buiten. Een van hun belangrijkste kenmerken is dat ze smaller zijn dankzij hun ontwerp met drie wielen. Ze zijn bedoeld voor mensen met een gemiddelde mobiliteit die hun evenwicht kunnen bewaren.

Rollator 4 Wielen met Handrem

Rollator 4 Wielen met Drukrem

Opvouwbare Rollator met 4 Wielen

Basis Opvouwbare Rollator

Rollator voor Alle Terreinen

Klassieke Aluminium Rollator

Rollator met Vier Wielen: Ze staan bekend als buitenrollators, omdat hun wielen een soepele en veilige verplaatsing over elk oppervlak mogelijk maken. Dit type rollator is echter niet geschikt voor iedereen. Het is ideaal als je geen ernstige evenwichtsproblemen hebt. Buitenrollators zijn uitgerust met remmen voor meer stabiliteit, en sommige hebben zelfs een parkeerrem om de wielen op een bepaald moment vast te zetten.

Premium Rollator voor Volwassenen

Vooruitstrevende Rollator met Verstelbare Hoogte

Verstelbare Rollator: Naast de verschillende soorten ondersteunende rollators die we al genoemd hebben, is er nog een belangrijk kenmerk om op te letten bij het kiezen van je rollator, en dat is dat hij verstelbaar is in hoogte, zodat je hem kunt aanpassen aan je anatomie voor een veilige en comfortabele ondersteuning tijdens het lopen. Pas je niet aan aan je rollator, laat je rollator zich aan jou aanpassen.

Accessoires voor Mobiliteitsrollators:

Naast het vergemakkelijken van je dagelijks leven door je te ondersteunen bij het lopen, hebben rollators voor volwassenen een groot aantal accessoires die zorgen voor meer comfort, welzijn en veiligheid in je dagelijks leven. Hieronder laten we je de accessoires zien die multifunctionele rollators bieden:

  • Zitje met Rugleuning: Als je meer comfort wilt en de mogelijkheid om te rusten op je rollator wanneer je vermoeid bent, moet je rollator voorzien zijn van dit accessoire, een comfortabel zitje waarop je kunt zitten en rusten, zonder haast en met volledige vrijheid.
  • Boodschappentas: Om je dagelijkse boodschappen gemakkelijker te maken en te voorkomen dat je met te veel tassen loopt, zijn mobiliteitsrollators uitgerust met een ruime tas, vaak onder het zitje, zodat je persoonlijke bezittingen en boodschappen kunt opbergen en zo je zelfstandigheid vergroot wanneer je de deur uitgaat.
  • Stokhouder: Als je mobiliteit beperkt is of je altijd extra ondersteuning nodig hebt bij het lopen, heeft de rollator voor volwassenen een houder waarin je je wandelstok kunt plaatsen, zodat je deze bij de hand hebt wanneer je hem nodig hebt.
  • Wielen: Als je om wat voor reden dan ook een rollator met 2 wielen hebt aangeschaft en nu een met 4 nodig hebt, bieden sommige rollators de mogelijkheid om extra wielen te installeren. Let op deze optie bij de aanschaf.

Essentiële Kenmerken om de Juiste Rollator te Kiezen:

Nu je de basiskennis hebt over ondersteunende rollators, is het belangrijk om te weten welke minimale kenmerken een rollator moet hebben om ervoor te zorgen dat hij de juiste is en je kunt vertrouwen op je dagelijks lopen. Hieronder vind je deze kenmerken:

Het eerste punt dat je moet overwegen is, JOUW BEHOEFTEN

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is welke behoeften je wilt dekken met de mobiliteitsrollator, je kunt jezelf afvragen: Wat is de mate van mijn beperking?, Heb ik een mobiliteitsrollator nodig? Kan ik deze vervangen door krukken? zodat je een duidelijk beeld hebt van waarom en waarvoor je de rollator nodig hebt.

Het tweede punt om te overwegen is, JE GEWICHT

Bij het kiezen van de mobiliteitsrollator moet je je gewicht kennen of een idee hebben van zodat je er zeker van kunt zijn dat de rollator jouw gewicht kan dragen en veiligheid biedt tijdens het lopen.

Het derde punt om te overwegen is de HOOGTE van de rollator

Om te weten welke hoogte de rollator moet hebben die bij jouw lengte past, moet je rechtop staan met je armen natuurlijk gestrekt en de afstand meten tussen de polsplooi en de grond. Die afstand is de hoogte die je moet kiezen.

Het vierde punt om te overwegen is de BREEDTE van de rollator

Het is belangrijk om deze afmeting te kennen om te garanderen dat je kunt lopen waar je normaal gesproken gaat, bijvoorbeeld, het is raadzaam om de breedte van de deuren in je huis, de gangen en andere plaatsen waar je je verplaatst te meten.

Het vijfde punt om te overwegen is het GEBRUIK van de rollator

Zoals we eerder hebben vermeld bij de soorten orthopedische rollators, is het ideaal om te weten of je de rollator alleen binnen wilt gebruiken of ook buiten. Dit bepaalt of je een rollator zonder wielen of met wielen nodig hebt. Rollators zonder wielen hebben namelijk rubberen doppen die niet sterk genoeg zijn voor oneffen oppervlakken, randen of sterke hoogteverschillen, maar wel ideaal voor gebruik binnenshuis. Rollators met wielen daarentegen functioneren perfect op elk oppervlak.

Basis Onderhoud van je Rollator:

Naast het bieden van de beste prestaties om met zekerheid en stabiliteit te lopen, hebben rollators voor volwassenen een eenvoudig onderhoud dat je thuis kunt uitvoeren. Bij OrtoPrime geven we je enkele basis tips om je rollator in perfecte staat te houden:

  • Gemakkelijk te Reinigen: Dankzij hun eenvoudige en ergonomische constructie zijn rollators voor volwassenen gemakkelijk en snel schoon te maken zonder complicaties. Dit kan gedaan worden met een vochtige doek en een milde oplossing van warm water en een zacht schoonmaakmiddel dat regelmatig in huis wordt gebruikt.
  • Wielen: Het kan zijn dat de schroeven van de wielen na verloop van tijd losraken. In dit geval hoef je ze alleen maar vast te draaien zodat ze weer perfect functioneren zoals altijd. Als ze geluid maken, is het mogelijk dat er vuil in de lagers is opgehoopt. In dat geval moeten de wielen worden verwijderd voor reiniging en moet er smeermiddel worden gebruikt.
  • Doppen: Ze kunnen worden gewassen met een mild schoonmaakmiddel en water, en moeten volledig droog zijn voor gebruik om ongevallen te voorkomen. Als ze ernstig versleten zijn, is het belangrijk om ze te vervangen om slippen te voorkomen.
  • Remmen: Als de remmen beginnen te falen of je voelt dat ze niet voldoende remmen, moeten ze mogelijk opnieuw worden afgesteld. Door het veelvuldig gebruik kunnen de kabels losraken. Het enige wat je hoeft te doen is de schroef vastdraaien die de kabels op de juiste spanning brengt om veilig te remmen.

Waar Koop je Orthopedische Rollators?

Bij OrtoPrime adviseren en helpen we je om elk obstakel te overwinnen door het product te vinden dat het beste bij jouw behoeften past. Wij zijn een Spaans bedrijf met veel ervaring op het gebied van orthopedie en technische hulpmiddelen voor mensen met een beperking, speciale behoeften of ouderen.

Vanuit onze online orthopedische winkel garanderen we een maximale toewijding om de beste service te bieden, zodat we de meest geschikte oplossing voor jou kunnen vinden.

Bezoek onze website https://ortoprime.nl/ om alle producten te ontdekken die we aanbieden in de categorie Gezondheid en Orthopedie om je dagelijks leven te vergemakkelijken. Neem contact met ons op en we beantwoorden graag je vragen.

    Contact Professionals:

     

      orthopedische producten

      Vorig artikel Orthopedische Wandelstok: De gids die u zocht 🦯